Acasă Actualitate China: Se deschid toate școlile din epicentrul pandemiei de COVID-19

China: Se deschid toate școlile din epicentrul pandemiei de COVID-19

Foto: Youtube Bloomberg QuickTake News

Săptămâna viitoare, toate școlile și grădinițele din Wuhan, epicentrul pandemiei de COVID-19, se vor deschide, au anunțat autoritățile chineze, potrivit Reuters. Astfel, 1,4 milioane de elevi vor începe semestrul de toamnă.

Lunea trecută și-a deschis porțile Universitatea Wuhan.

Autoritățile spun că au planuri clare pentru revenirea la predarea online în caz că vor fi multe infectări cu coronavirus.

Elevii vor purta măști sanitare la școală și au fost sfătuiți să evite transportul public atunci vin și pleacă de la școală.

De asemenea, școlile trebuie să aibă echipamente medicale și să fie pregătite pentru combaterea îmbolnăvirii cu coronavirus. Nu sunt premise întrunirile cu mulți elevi, iar școlile trebuie să facă zilnic raport despre situația lor și să le autorităților sanitare.

Wuhan a fost închis complet  pe 23 ianuarie – atunci când virusul a ucis 17 persoane și existau  peste 400 de persoane infectate.

Relaxarea măsurilor din Wuhan a început în martie, când un singur membru din familie avea voie să părăsească locuința pentru două ore.

Viața a început să revină la normal în iulie, când au fost luate măsuri de relaxare în toată China. Au fost deschise cinematografele, parcurile, bibliotecile, muzeele, dar la jumătate din capacitate.

Citiți și: Cum arată ghidul pentru părinții din Republica Moldova pentru începerea școlii

Comisarul european al Sănătăţii: Redeschiderea şcolilor nu ar trebui să ducă la o înmulţire semnificativă a infecţiilor cu coronavirus

Masca devine obligatorie pentru elevii de peste 6 ani din Spania

Disputa purtării măștilor în școlile din Anglia: Elevii își vor acoperi fața pe coridoare

Polonia redeschide școlile în ciuda numărului mare de cazuri de COVID-19

Articolul precedentCum arată ghidul pentru părinții din Republica Moldova pentru începerea școlii
Articolul următorOMS Europa: Întâlnire virtuală despre deschiderea școlii cu miniștrii Sănătății