Acasă Actualitate Școlile din Anglia încep cursurile cu două săptămâni mai târziu

Școlile din Anglia încep cursurile cu două săptămâni mai târziu

Foto: skynews

Numărul mare de infecții înregistrat în ultimele două zile va întârzia cu două săptămâni deschiderea școlilor din Marea Britanie.

Departamentul pentru Educație a anunțat că elevii de liceu din Anglia vor începe cursurile cu două săptămâni mai târziu. Ministrul Gavin Williamson a spus că dorește ca închiderea școlilor să fie cât mai „scurtă posibil”, potrivit BBC.

Oficialul britanic a mai spus că nu există „absolut niciun motiv” ca școlile din Anglia să nu fie pregătite să testeze în masă elevii când se vor întoarce în următorul semestru.

Miercuri, Marea Britanie a înregistrat un număr mare de cazuri de infectări – 50.023 de cazuri noi de Covid în 24 de ore.

În aceste condiții, Williamson a spus că guvernul „luptă împotriva acestui inamic ascuns” și că va aloca 78 de milioane de lire sterline pentru ca școlile să poată testa profesorii și elevii și să poată astfel funcționa.

Echipamente precum echipamentele de protecție individuală (EIP) vor fi livrate săptămâna viitoare și va exista sprijin din partea armatei.

Citiți și: Guvernul britanic vrea să prelungească vacanța de Crăciun/ Elevii și dascălii, testați de COVID-19

Articolul precedentFSLI: Profesorii sunt nemulțumiți de măsurile de austeritate ale Guvernului Cîțu/ Vom declanșa proteste
Articolul următorȘcolile din Londra vor fi închise/Cursurile trec online