Acasă Actualitate Ministrul Educației, despre tabletele pentru elevi: Până acum nu s-au depus contestații

Ministrul Educației, despre tabletele pentru elevi: Până acum nu s-au depus contestații

Foto: pixabay.com

Tabletele au toate șansele să ajungă în școli pentru că până acum nu au fost depuse contestații, a declarat ministrul Monica Anisie într-o emisiune la B1. „Până acum nu s-au depus contestații. Dacă nu se depun, 82.000 de tablete, pe 9, înțelegem că operatorul care a câștigat începe distribuția”, a spus ministrul

Declarațiile Monicăi Anisie la B1:

  • Despre tablete: Din martie, m-am preocupat, am tot spus că trebuie să avem tablete. În mai am primit banii de la Guvern și i-am alocat pentru achiziționarea a 250.000 de tablete. Am dat banii către ONAC, care se ocupă de achizițile centralizate. S-a realizat destul de târziu, nu știu de ce, că noi nu putem verifica. Am aflat că e un câștigător pentru trei loturi. Deci au fost nouă loturi și au câștigat pentru trei. Sunt 82.000 de talete. Data de 8 înțeleg de la ONAC că e ultima zi în care se pot depune contestații la licitații. Până acum nu s-au depus contestații. Dacă nu se depun, 82.000 de tablete, pe 9, înțelegem că operatorul care a câștigat începe distribuția. A fost un necesar stabilit de 250.000. El a fost transmis de inspectoratele școlare. Ele au făcut un inventar, l-au transmis la Minister și pe baza lui, noi am putut fundamenta această achiziție.
  • E adevărat că nu m-am bazat doar pe această achiziție, foarte mulți primari deja au luat tablete pentru școli, dar la Minister există un proiect cu Banca Mondială, prin care liceele vor primi laptopuri și echipamente electronice, inclusiv table inteligente. Și în cazul tabletelor și a laptopurilor, școala primește și dă în comodat elevilor. Sunt 1.164 de licee și aproximativ 60.000 de laptopuri. E tot o achiziție și suntem în desfățurare. În același timp, școlile pot achiziționa și să se deconteze sumele prin fonduri europene. Au fost alocate de către Guvern 175 de milioane de euro. Noi discutăm acum cu școlile, am dat deja ”dispoziție”, i-am rugat pe colegii din inspectorate să fie ajutate școlile să achiziționeze direct. Pot lua și inspectoratele și autoritățile școlare. E vorba aici de echipamente electronice, materiale sanitare și containere sanitare. Sunt 500.000 de tablete. E un milion de euro doar pentru tablete.

Citiți și: Monica Anisie: 836 de clădiri ale școlilor încă mai au toaleta în curte

Monica Anisie: La acest moment, 80% din școli sunt pregătite pentru scenariul verde INTERVIU

Articolul precedentBAC 2020. Rata finală de promovare este de 34,1%
Articolul următorLudovic Orban, altă declarație despre noul an școlar: Școala începe pe 14 septembrie