Acasă Actualitate Secretar de stat la Ministerul Sănătății: Probabil că Bucureștiul va fi în...

Secretar de stat la Ministerul Sănătății: Probabil că Bucureștiul va fi în scenariul hibrid

Foto: StiriEdu.ro

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a declarat duminică seară la Digi24 că în municipiul București, rata de infectare o să fie la nivel de 1, care presupune învățământ hibrid.

„Să vă dau exemplul de la București. La București au avut loc întâlniri între directorii de sănătate publică și inspectorii mai multe discuții între reprezentanții. Mai mult, săptămâna aceasta vor avea loc o serie de întâlniri. Din câte știu, la nivelul municipiului București, (rata) o să fie la nivel de 1”, a spus duminică seara, la Digi24, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu. Acesta ar însemna că Bucureștiul se va situa în scenariul galben, care presupune învățământ hibrid.

Potrivit anunțurilor oficiale, luni, 7 septembrie, Direcțiile de Sănătate Publică la nivel național trebuie să anunțe rata incidenței cumulate de transmitere a COVID-19, pentru fiecare localitate. Aceste date care vor defini, practic, scenariul după care va începe școala. DSP-urile vor comunica această rată către inspectoratele școlare, care vor decide ulterior scenariul după care vor funcționa școlile din subordine: verde, galben sau roșu.

Scenariul verde presupune că toți copiii vor merge la școală. Cel galben presupune educație mixtă: față în față și online, în timp ce un scenariu roșu ar ține cursurile doar în mediu virtual.

Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă va transmite până la data de 10 septembrie decizia privind scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ pentru începutul anului şcolar 2020-2021.

Citiți și: Monica Anisie, despre testarea profesorilor: Este despre o stare de moment

Monica Anisie: 836 de clădiri ale școlilor încă mai au toaleta în curte

Articolul precedentMonica Anisie, despre testarea profesorilor: Este despre o stare de moment
Articolul următorINSP prezintă luni situația epidemiologică pentru redeschiderea școlilor