Acasă Actualitate Sibiu: 40% dintre școlile din județ iau în calcul varianta de a...

Sibiu: 40% dintre școlile din județ iau în calcul varianta de a reveni la școală cu toți elevii

Foto: Facebook Primaria Sibiu

Inspectoratul Școlar din Sibiu anunță că în 88% din școlile din județ sunt montate dispensere pentru dezinfectanți, iar peste 70 % există termometre suficiente, în timp ce în celelalte unități acestea sunt în curs de achizitie. De asemenea, 82% dintre unități au stocuri suficiente de dezinfectanți, iar 88% dintre ele au solicitat un stoc minim de măști pentru situații de excepție.

În privința dotării cu tablete, peste 75% dintre școli au solicitat autorităților locale necesarul de tablete și alte echipamente electronice, în 47% din cazuri acestea fiind deja achizitionate sau în curs de achizitie.

Pentru momentul deschiderii școlilor, 95% dintre unitățile de învățământ își programaseră deja o dezinfecție generală, iar în 76% dintre ele erau deja marcate circuitele de intrare/ieșire ale elevilor/profesorilor. La peste 87% dintre școli a fost identificat/amenajat și spațiul în care ar trebui izolat elevul/profesorul care ar putea prezenta simptome de COVID.

Referitor la scenariile pe care le iau în calcul pentru revenirea la școală, 40% dintre școlile din județ iau în calcul varianta de a reveni la școală cu toți elevii, fără separatoare, în timp ce 15 procente din școli se gândesc la varianta de a reveni în totalitate la școală, cu separatoare.

Scenariul hibrid, cu jumătate dintre elevi la clasă/jumătate acasă, este luat în calcul de către 20% dintre unități, în timp ce 10% dintre unități se gândesc la scenariul venirii la școală pentru toată lumea, cu jumătăți de clasă și cu durată redusă a pauzei/orei de predare.

Sănătatea elevilor și a colegilor dascăli este foarte importantă pentru noi, astfel încât ne dorim ca, la revenirea la cursuri, expunerea lor la îmbolnăvire să fie cât mai mică posibil. In ciuda tuturor pregătirilor, experiența celorlalte țări care deja au început școala ne arată că au existat cazuri de contaminare și, ținând seama de experiența lor, suntem conștienți că astfel de situații pot să apară și la noi. De aceea, adresez un apel tuturor colegilor, elevilor și familiilor lor de a respecta cu strictețe toate normele sanitare necesare, norme de a căror respectare poate să depindă viața noastră și a celor dragi nouă. Sunt convins că, doar făcând o mare echipă, vom reuși să trecem și peste provocările acestui
an. Cu toții ne dorim ceea ce este mai bine pentru copiii noștri și pentru noi
”, a spus Alexandru Dumbravă, inspectorul general de la Sibiu.

Citiți și: INSP prezintă luni situația epidemiologică pentru redeschiderea școlilor

Monica Anisie: 836 de clădiri ale școlilor încă mai au toaleta în curte

Monica Anisie: La acest moment, 80% din școli sunt pregătite pentru scenariul verde INTERVIU

Articolul precedentINSP prezintă luni situația epidemiologică pentru redeschiderea școlilor
Articolul următorMonica Anisie: Părinții vor afla pe 10 septembrie scenariul pentru începerea școlii