Acasă Actualitate VIDEO Monica Anisie: Joi semnăm contractul pentru primele 82.000 de tablete

VIDEO Monica Anisie: Joi semnăm contractul pentru primele 82.000 de tablete

Foto: captura realitatea

Ministrul Educației, Monica Anisie a declarat într-o emisiune la Realitatea Plus că, joi dimineață, va semna contractul pentru primele 82.000 de tabletele, pentru care nu au fost depuse contestații până pe 8 septembrie, așa cum prevedea calendarul licitației pentru tabletele elevilor primise de Guvern. După semnarea contractelor urmează redistribuirea în școli.

„Este vorba de 82.000 de tablete pentru 3 loturi licitate, dar continuă licitația și pentru celelalte tablete. În același timp, la Ministerul Educației, desfășurăm și un proiect – ROSE- în parteneriat cu Banca Mondială și acolo vom face achiziții de laptopuri. În același timp, cum a precizat și premierul, am creat cadrul legal pentru a deconta toate achizițiile de la nivel local. În felul acesta, școala în parteneriat cu inspectoratul școlar, sau școala în parteneriat cu autoritatea publică poate achiziționa materialele necesare. Pe de o parte, materiale sanitare, containere sanitare și echipamente electronice. Pentru 500.000 de tablete sunt alocați bani și în felul acesta acoperim absolut tot”, a spus Monica Anisie.

Citiți și: Ministrul Educației: Rezultatul licitației de tablete este dezastruos/ Am solicitat premierului Orban demiterea președintelui ONAC

Săptămâna trecută, ministrul Educației a cerut demisia președintelui ONAC, Cornelia Nagy, din cauza rezultatului dezamăgitor al stadiului licitației privind achiziția de dispozitive electronice cu conexiune. Anisie a spus atunci că licitația tabletelor trebuie reluată în regim de maximă urgență.

Citiți și: VIDEO Ludovic Orban: Vom achiziționa probabil numai 70 – 80.000 de tablete

Articolul precedentLibertatea: Când vor avea elevii de clasa a VIII-a manuale de Matematică și Română
Articolul următorMonica Anisie: Fiecare școală va face orarul elevilor astfel încât să nu se întâlnească prea mulți