Acasă Actualitate Rămâne purtarea măștii la ora de sport? Ce spune ministrul Educației

Rămâne purtarea măștii la ora de sport? Ce spune ministrul Educației

INQUAM PHOTO/ Octav Ganea

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că nu e în măsură să se pronunțe dacă e necesară masca la orele de sport, însă sunt țări unde acest lucru nu se întâmplă.

„În Austria, Belgia, Bulgaria, Estonia, Finlanda, Suedia nu există obligativitatea purtării măștilor la orele de sport. Există o reglementare specială în Franța, care spune că masca nu se poartă în cadrul orelor de sport, însă la orele educație fizică trebuie obligatoriu organizate în exterior. Mai există în Luxemburg, unde la fel ca propunerea noastră, se poartă până la locul unde se desfășoară ora de educație fizică (…) Singura regiune unde masca este obligatorie la orele de sport este regiunea Veneto din Italia și și acolo se discută”, a spus Sorin Cîmpeanu într-o emisiune la Antena 3.

„Noi am făcut o propunere care să excepteze obligația pentru purtarea măștilor în cadrul orelor de educație fizică, dar se recomandă evitarea sporturilor de echipe, și se recomandă purtarea măștii până la și de la locul unde se desfășoară orele de sport”, a spus ministrul care a precizat că această propunere urmează să fie discutată în această săptămână alături de alte propuneri.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că mai propune ca elevii de la școlile speciale să nu poarte mască și nici cei de la clasele vocaționale.

Ce prevede ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății privind deschiderea școlilor în cazul orelor de sport:

  • Organizarea programului şcolar va avea în vedere posibilitatea începerii cursurilor la intervale orare diferite, astfel încât să se evite aglomerările la intrarea şi la ieşirea în pauze;
  • Jocurile şi alte activităţi care implică formarea unor grupuri vor fi organizate cu respectarea distanţei maxim posibile dintre elevi;
  • Elevii nu vor consuma în comun alimente sau băuturi şi nu vor schimba între ei obiecte de folosinţă personală (telefoane, tablete, instrumente de scris, jucării etc.).
  • Se pot desfăşura doar jocurile sportive care permit distanţarea fizică, de preferat în aer liber, dacă condițiile meteorologice permit;

Citiți și: DOCUMENT Cum vor fi organizate clasele

Articolul precedentAnunțuri gratuite pentru firmele care fac angajări
Articolul următorSorin Cîmpeanu, despre bugetul Educației: Este cel mai mare din ultimii 30 de ani