Acasă Actualitate Generation Z – proiectul prin care elevii români discută cu reprezentanți ai...

Generation Z – proiectul prin care elevii români discută cu reprezentanți ai universităților din SUA

Foto: pixabay.com

Liceenii de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” organizează sâmbătă, 24 octomrbie 2020, la ora 20.00, un dialog online cu preşedinţi ai unor universităţi din Statele Unite ale Americii. Denumit Generation Z, proiectul este organizat exclusiv de elevi ai Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Capitală și se adresează tuturor liceenilor care îşi doresc să urmeze studiile la o universitate din Statele Unite ale Americii.

În cadrul acestui eveniment virtual, elevii au oportunitatea de a discuta online cu reprezentanţi oficiali ai instituţiilor de învăţământ superior din SUA, pentru a afla care sunt programele şi universităţile care se potrivesc cel mai bine cu obiectivele lor profesionale.

Invitaţii speciali ai evenimentului, intitulat „Is this really America? Insights on universities and more”, sunt:

– Betsy Boze, fost preşedinte al University of Bahamas

– Mirta Martin, preşedintele Fairmont State University şi fost preşedinte al Fort Hayes State University

– Dan Hurley, director executiv al Michigan Association of State Universities.

Cei trei invitaţi vor răspunde la întrebări legate de sistemul educaţional american, de facilităţile academice şi de cercetare, oferite de universităţile din SUA. De asemenea, vor oferi informaţii utile privind costurile, bursele, efectele pandemiei asupra politicilor unor universităţi, şansele de a fi admis ca student internaţional sau detalii legate de vizele pe care trebuie să le obţină toţi cei care urmează să-şi petreacă perioada studiilor în SUA.
Totodată, vor participa la eveniment, în calitate de invitaţi ai liceenilor români, elevi din Italia, Belgia, Albania, Canada, Indonezia, Mexic şi India.

Pentru înscrierea online la eveniment, accesaţi linkul: http://generationzcnmv.com/events.html

Proiectul Generation Z este realizat de un grup de elevi, coordonat de conducerea Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti, şi îşi propune să organizeze întâlniri periodice, prin intermediul cărora să le ofere tinerilor oportunitatea de a dialoga cu personalităţi din România şi din străinătate, profesionişti în domeniilor lor de activitate. Ediţiile recente i-au avut ca invitaţi pe actorul Adrian Titieni, Nisreean Rubaian, Reprezentantul Special al UNHCR în România, Dumitru Prunariu, singurul cosmonaut român, Bogdan Hrib, fondatorul editurii Tritonic.

Articolul precedentCe se întâmplă cu olimpiadele și tezele de la final de semestru? Răspunsul Monicăi Anisie
Articolul următorVIDEO Monica Anisie: Cele 250.000 de tablete ajung la elevi în decembrie