Acasă Actualitate Studiu: Școala și universitatea sunt locuri ostile pentru studenții LGBTQ+ din...

Studiu: Școala și universitatea sunt locuri ostile pentru studenții LGBTQ+ din SUA

Foto: pexels.com

Un sondaj despre elevii și studenții LGBTQ +   realizat de cercetătorii americani arată că școala și universitatea sunt locuri ostile pentru aceștia. Aproape toți elevii și  studenții care au participat la studiu au declarat că au auzit comentarii jignitoare despre sexualitate  sau identitatea de gen.

Cei care au participat la sondajul național GLSEN 2019 privind atmosfera  școlară au menționat că au auzit  comentarii precum „atât de gay” la locurile de joacă ale școlii și în sălile de mese ale colegiului, potrivit VoaNews.

GLSEN este un grup național de educație și sprijin pentru membrii comunității LGBTQ +, înființat de profesori pentru a oferi sprijin persoanelor care se confruntă cu un climat ostil în școală.

Sondajul realizat la nivel național a implicat 16.700 de studenți, toți membri ai comunității LGBTQ +, care au fost chestionați între aprilie și august anul trecut. Puțin sub 99% dintre cei între 13 și 21 de ani au spus că au auzit comentarii critice despre sexualitatea sau identitatea lor de gen. Aproape 92% au spus că lucrurile pe care le-au auzit i-au necăjit.

La sondajul  GLSEN au participat studenți din toate cele 50 de state americane, precum și din districtul Columbia, Puerto Rico, Samoa Americană și Guam. Rezultatele arată că homofobia a fost comună în cadrul organizațiilor educaționale.

Peste 95% dintre cei care participă la sondaj au spus că au auzit la școală comentarii dureroase despre elevii LGBTQ +. Mai mult de jumătate dintre studenți au raportat că au auzit astfel de comentarii, amenințări sau că s-au confruntat cu nume din cauza identității lor sexuale.

Articolul precedentElevii din Anglia, lăsați fără laptopuri/ Alocarea de device-uri pentru școli a scăzut cu 80%
Articolul următorStudenții americani încearcă să se îmbolnăvescă de COVID-19 pentru a-și vinde plasma ulterior