Acasă Actualitate Studenții americani încearcă să se îmbolnăvescă de COVID-19 pentru a-și vinde plasma...

Studenții americani încearcă să se îmbolnăvescă de COVID-19 pentru a-și vinde plasma ulterior

Foto: Facebook Universitatea din Idaho

Unii dintre studenții de la Universitatea Brigham Young (BYU) Idaho au găsit o modalitate periculoasă să facă bani de buzunar. Ei încearcă să se îmbolnăvească de coronavirus pentru ca ulterior să-și vândă plasma și să obțină venituri în plus.

Reprezentanții universității au publicat recent o declarație prin care condamnă această tendință „profund tulburătoare” în rândul studenților săi. Potrivit instituției, unii studenți pot încerca în mod intenționat să se infecteze cu coronavirusul pentru a depăși boala și a vinde plasma încărcată de anticorpi, scrie zmescience.com.

Totul a început de când  centrele locale unde se donează  plasmă au arătat că vor plăti suplimentar pentru sângele donatorilor care au anticorpi COVID-19 în sistemul lor. Această mișcare a studenților a fost determinată de faptul că în districtul  Madison (unde se află universitatea) are cele mai mari rate de cazuri COVID-19, iar săptămâna trecută  zona a fost clasată la risc ridicat. De atunci, universitatea a primit „rapoarte despre studenți […] expuși intenționat la COVID-19” pentru a vinde plasma convalescentă. Un comunicat de presă explică faptul că instituția este „profund tulburată” și „condamnă” cu tărie acest comportament, adăugând că „caută în mod activ dovezi ale unei astfel de conduite în rândul [corpului studențesc”.

„Contracția și răspândirea COVID-19 nu este o problemă ușoară. Nerespectarea nesăbuită a sănătății și siguranței va duce inevitabil la boli suplimentare și la pierderea de vieți în comunitatea noastră ”, se arată în comunicat.

Citiți și: Studiu: Școala și universitatea sunt locuri ostile pentru studenții LGBTQ+ din SUA