Acasă Actualitate Marea Britanie, în carantină pentru o lună/ Școlile rămân deschise

Marea Britanie, în carantină pentru o lună/ Școlile rămân deschise

Foto: skynews

Premierul Boris Johnson a anunţat, într-o conferinţă de presă susținută sâmbătă seara, că Anglia va intra în carantină din 5 noiembrie până pe 2 decembrie. El le-a cerut englezilor să stea acasă pentru ca sistemul naţional de sănătate (NHS) să fie protejat, scrie BBC. Numărul oficial al infectărilor cu coronavirus a fost de 1.011.660 de oameni intre 31 ianuarie şi 31 octombrie 2020, potrivit datelor oficiale. Englezii vor sta acasă începând de joi.

„Niciun prim-ministru responsabil nu poate ignora mesajul transmis de aceste cifre. Nimeni nu vrea să ia aceste măsuri nicăieri, dar dacă nu vom lua atitudine vom vedea mai multe decese decât în aprilie. Vreau să mulţumesc milioanelor de oameni care au respectat aceste măsuri atâta timp. Trebuie să fim umili în faţa naturii. Virusul se răspândeşte mai repede decât în cel mai rău scenariu al nostru”, a completat el şi i-a sfătuit pe oameni să încerce pe cât posibil să îşi limiteze viaţa socială”, a spus premierul britanic.

„Prioritatea noastră este să păstrăm şcolile deschise. Şcolile sunt cel mai bun loc în care trebuie să fie copiii”, a mai spus Boris Johnson

Citiți și: Nicuşor Dan: Susţin ca şcolile să rămână închise până când incidenţa COVID-19 va fi sub 3/1.000 de locuitori

Articolul precedentAustria intră de marţi într-o lună de izolare/ Deocamdată școlile și grădinițele sunt deschise
Articolul următorMinisterul Educației a anunțat că olimpiadele școlare nu se mai țin/ Despre tezele nu se știe încă