Acasă Actualitate Masca devine obligatorie în toate școlile din Anglia

Masca devine obligatorie în toate școlile din Anglia

Foto: pixabay.com

În urma deciziei guvernului pentru ca Marea Britanie să intre în carantină începând de joi, Departamentul pentru Educație din Marea Britanie a publicat ghiduri actualizate pentru igiena din școli, iar noile reguli se vor aplica de luni – 9 noiembrie. Măștile devin obligatorii în zonele comune ale tuturor școlilor gimnaziale din toată țara, spre deosebire de ce se întâmpla până acum când măștile erau obligatorii în locurile comune din școlile aflate în zone cu multe cazuri de infecție cu coronavirus, potrivit https://schoolsweek.co.uk/

Ghidul pentru școli prevede că: „În școlile în care învață elevii începând cu clasa a șaptea, acoperirea feței ar trebui purtată de adulți și elevi atunci când se deplasează în în afara sălilor de clasă, cum ar fi în coridoarele și în zone comune în care distanța socială nu poate fi ușor menținută”

Cu toate acestea, ghidul prevede și că „unele persoane sunt scutite de a purta măști și ne așteptăm ca adulții și elevii să fie sensibili la aceste nevoi”.

Măștile nu sunt necesare în școlile primare și în clasele a 5-a și a 6 a, dar ghidul de la guvern arată a spus că aceste instituții vor continua să recomande utilizarea de măștilor pentru profesori, mai ales acolo unde distanțarea socială „nu este posibilă”.

Marea Britanie a intrat de joi în carantină, iar restricțiile impuse de autorități sunt valabile până la începutul lunii viitoare. Premierul britanic Boris Johnson a dat asigurări că lockdown-ul nu va fi prelungit după data de 2 decembrie. Noul lockdown cava lua sfârşit ”în mod automat” la 2 decembrie.

Citiți și: Director medical din Anglia: Predarea nu are „risc ridicat” de infectare/ Profesorii cer închiderea școlilor

Articolul precedentConsiliul Național al Elevilor: 8 din 10 elevi nu vor teze/ Ce spun elevii despre olimpiadele școlare
Articolul următorCovid-19: Peste 280.000 oameni cer închiderea școlilor în Anglia