Acasă Actualitate Sorin Cîmpeanu: Insist ca elevii din clasele terminale să meargă la şcoală...

Sorin Cîmpeanu: Insist ca elevii din clasele terminale să meargă la şcoală şi în scenariul roşu

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat duminică, la Digi 24, că insită ca elevii din anii terminali, din clasele a VIII-a şi a XII-a, să meargă fizic la cursuri şi în cazul în care şcoala intră în scenariul roşu.

„Examenele naționale, așa le spune și numele, nu sunt organizate pe scenariul verde, galben și roșu, sunt cu subiecte unice. E bine să dăm posibilitatea elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a să se pregătească pentru examenele naționale. Sunt definitorii pentru viitorul elevilor. Sunt definitorii în ultimă instanță pentru viitorul acestei țări. Tocmai de aceea există această preocupare de a analiza price posibilitate de a le permite elevilor să se pregătească în condiții de siguranță pentru examenele naționale”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a spus în prezent lucrează la o analiză, apoi o să discute cu specialiștii în sănătate, iar ulterior va înainte propunerea Comitetutului Național pentru Situații de Urgență care decide dacă scenariile se pot schimba sau nu, mai ales în localitățile unde rata de infectare va depăși 3 la mie.

Ministrul a precizat că examenele naţionale vor fi cu prezenţă fizică.

În prezent, scenariile după care funcționează școlile sunt:

  • Scenariul verde – La o rata de infectare mai mică sau egală cu 1 la 1.000 în ultimele 14 zile vor fi deschise cu prezență fizică toate creșele, grădinițele și școlile, iar toți elevii vor merge fizic la cursuri.
  • Scenariul galben – La o rată de infectare mai mică sau egală cu 3 la 1.000în ultimele 14 zile, vor fi deschise creșele, grădinițle, clasele primare. De asemenea, merg la școală și elevii din clasele terminale
  • Scenariul roșu – La o rată de peste 3 infectări la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile, dar mai mică de 6 la mie vor merge la școală copii de la creșă și grădinițe și elevii de la clasele primare.

Citiți și: Document. Care sunt scenariile deschiderii școlilor

Articolul precedentCazul de la Drept. Facultatea îi exmatriculează pentru fraudă, studenții merg în instanță
Articolul următorConsiliul Elevilor nu e de acord ca cei din clasele terminale să meargă la școală în scenariul roșu