Acasă Actualitate Mărturia unei studente de la Drept care a copiat la examen: Am...

Mărturia unei studente de la Drept care a copiat la examen: Am greșit, dar nu merităm să fim tratați ca niște lepre ale societății

Foto Facebook: Universitatea din Bucuresti

O studentă din cei 44 de studenți care au fost exmatriculați de la Facultatea de la Drept de la Universitatea a spus cum s-a întâmplat la examene și ce a învățat din toată povestea din prima sesiune din viața ei. Studenta care a scris la clujjust.ro a vrut să-și păstreze anonimatul. Inițial, Facultatea de Drept anunțase că 45 de studenți au fost exmatriculați, dar între timp o a studentă a fost absolvită de vină.

În mărturia ei, studenta anonimă spune că știa că nu trebuie să copieze, dar totuși a făcut-o pentru că ceilalți colegi copiau și ea voia să rămână la studii fără să plătească taxă. Cu toate că și-a învățat lecția, studenta consideră că cei care au copiat nu merită să fie tratați „ca niște lepre ale societății”,

În legătură cu motivele pentru care am copiat, vreau să lămuresc faptul că, personal, nu am copiatul în sange. Sunt conștientă că tot ce nu învăț acum, va trebui să învăț mai târziu. Pentru mine a fost o măsură de prevenție pentru a nu fi neîndreptățită. Știam că se copiază online și nu voiam să ajung la taxă din cauza celor care copiau, nu ar fi fost corect. A fost o ambiție care m-a costat. Este amuzant pentru că mulți dintre noi suntem exact tipologia de persoană pe care mulți dintre dumneavoastră o apărați și am ajuns în situația asta din cauza unor lipsuri ale sistemului de învățământ, care nu ne poate garanta o evaluare corectă și obiectivă. Vă garantez că au fost exmatriculați copii foarte buni, care trebuie neapărat să continue în acest domeniu și care au șanse să schimbe țara asta în bine (nu mă refer la mine, eu am fost mediocră)”, arată studenta.

Despre decizia universității de a-i exmatricula, studenta spune că nu e corectă pentru că frauda trebuia constatată pe loc.

Există multe motive pentru care această decizie nu este una corectă: felul în care au fost obținute probele, persoanele care au constatat frauda, inclusiv un precedent de anul trecut, din sesiunea din vară, desfășurată tot online. Toate acestea încalcă în mod flagrant regulamentul din 2019, care ni s-a aplicat și în care scrie, la art. 31, al. 3, că frauda se constată pe loc, de către profesorul examinator sau de către comisia de examinare. După cum se poate observa, regulamentul nici măcar nu este adaptat modului de evaluare în sistem online. În ceea ce privește precedentul, studenții care au trecut printr-o situație asemănătoare în vară au primit doar sancțiuni de formă (retragerea dreptului la cămin, trecerea la taxă pentru cei care erau la buget etc.), deși li s-a aplicat același regulament, în care singura sancțiune pentru fraudă este exmatricularea”, a mai scris studenta.

Citiți și: Rectorul Universității din București: Validez exmatricularea de la Drept

Cazul de la Drept. Facultatea îi exmatriculează pentru fraudă, studenții merg în instanță