Acasă Actualitate Mircea Miclea: Profesorii ar trebui să aibă 3 competențe cheie

Mircea Miclea: Profesorii ar trebui să aibă 3 competențe cheie

Foto: Facebook

Fostul ministru al Educației, Mircea Miclea, susține că profesorii din România ar trebui să aibă trei competențe cheie, iar acestea ar trebui stabilite de Ministerul Educaţiei Naţionale care este principalul angajator. „Când ești și finanțator, și angajator, ai prima datorie – să stabilești ce-ți dorești să obții prin masteratul didactic”, a spus Mircea Miclea în cadrul conferinţei online Educaţia digitală asimptomatică, organizată de World Vision România şi Edupedu.

Cele trei competențe ale profesorilor :

1. de a putea utiliza tehnologiile digitale. Acum au fost formați să utilizeze tehnologiile de bază, dar nu și pe cele specifice.

2. De a produce conținuturi digitale, multimedia. Un profesor foarte bun, dacă știe să realizeze, el creează conținut. Lecții multimedia făcute de cei mai buni profesori. Când avem la fiecare materie și clasă lecții multimedia model – profesorii la examen de grad ar putea să facă un conținut multimedia, în locul unui text anost.

3. Să învețe profesorii cum să facă hibridizarea. Viitorul nu aparține învățământului online, ci unei hibridizări. Cine va stabili acest hibrid? Profesorul. El e principalul actor capabil să stabilească pentru fiecare clasă sau elev.

„Propun ca universitățile să facă un efort financiar minimal să doteze cel puțin principalele amfiteatre cu tehnologie de înregistrări astfel încât să treacă din toamnă în dual teaching, să dea posibilitatea ca un curs să fie accesibil și studenților care nu pot ajunge în amfiteatru. Nu cred că Ministerul Educației trebuie să stabilească integral un curriculum, trebuie să pornească de la ce dorește de la absolvent viitorul angajator. Ministerul trebuie să stabilească standardele în raport cu care să se poziționeze universitățile”, a mai spus Mircea Miclea.

Citiți și Sorin Cîmpeanu: Finalul semestrului al doilea se decalează cu 2 săptămâni|Anul școlar se termină pe 2 iulie

Ministrul Educației: Vacanța de primăvară se prelungește| Evaluarea Națională, decalată în luna iulie

Răspunsul lui Sorin Cîmpeanu pentru elevi și părinți: Este frustrant anticipezi un vârf în luna aprilie

Document| Noile scenarii pentru școli, în Monitorul Oficial. Elevii pot veni la școală dacă nu e carantină

Cum arată Structura anului școlar 2020-2021| Calendar Evaluare Națională și BAC 2021

Părinții despre decalarea Evaluării Naționale: E o bătaie de joc

Elevii nu vor școlile deschise la 6/1.000 rata de infectare|Vacanța prelungită ne scoate din ritm