Acasă Preuniversitar Valeriu Gheorghiță: De Ziua Copilului, organizăm un maraton de vaccinare pentru copiii...

Valeriu Gheorghiță: De Ziua Copilului, organizăm un maraton de vaccinare pentru copiii de 16-18 ani

Coordonatorul campaniei naționale a declarat marți că în curând va fi organizat un maraton de vaccinare pentru elevii cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani, care se pot vaccina cu oricare dintre cele patru vaccinuri autorizate în Uniunea Europeană.

Maratonul va fi organizat în perioada 31 mai – 1 iunie, de Ziua internațională a Copilului.

Vrem să organizăm, dacă vreți, un maraton la nivel național pentru vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 16-18 ani, însă dacă până la acel moment vom avea și autorizarea pentru grupa de vârstă 12-15 ani avem în plan această activitate de vaccinare. Ne-am dori să funcționeze neîntrerupt cel puțin 24 de ore încât să dăm posibilitatea unui număr cât mai mare de tineri, de copii, de adolescenți să se poată prezenta în centrele de vaccinare, evident, însoțiți de un aparținător, de tutorele legal – părinți, bunici. Ce vreau să spun este că evident că se va asigura vaccinarea celor care sunt programați în platformă, însă în zilele respective 31 mai, probabil și 1 iunie vom avea această prioritizare, dacă aș putea spune așa, pentru această grupă de vârstă, în ideea de a da posibilitatea cu ocazia Zilei copilului să se vaccineze un număr cât mai mare de persoane. Evident că acest lucru se poate întâmpla oricând în momentul de față în centrele de vaccinare, însă vrem să marcăm în mod particular această zi. Toate detaliile vor fi prezentate în momentul în care vor fi definitivate din punct de vedere organizatoric”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gherghiță a precizat că, în perspectiva aprobării de către Agenția Europeană a Medicamentului a vaccinul de la Pfizer pentru grupa de vârstă 12-15 ani, STS lucrează la modificarea platformei de vaccinare astfel încât părinții să-și poată programa copiii în contul lor.