Acasă Actualitate Cîmpeanu: Școlile vor începe cu prezență fizică VIDEO

Cîmpeanu: Școlile vor începe cu prezență fizică VIDEO

Școlile încep cel mai probabil cu prezență fizică, cel puțin așa își dorește ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a declarat luni seară la B1 că asta este ipoteza de la care pleacă Ministerul Educației. Luni, în conferința de presă, Ministrul Educaţiei a anunţase că şcoala va începe în 8 noiembrie, dar vineri se va anunţa în ce fel se vor susţine cursurile, în urma consultărilor cu autorităţile sanitare.

„Săptămâna viitoare încep școlile sigur. Dacă nu e vacanță, sigur încep școlile. Școlile vor începe, ipoteza de bază a Ministerului Educației este cu prezență fizică. Rămân consecvent. Fără prezență fizică nu numai că nu vom putea ce am pierdut, dar nu vom putea stopa nici măcar pierderile. Categoric, unica soluție în momentul de față este aceea a prezenței fizice în școli. Prezență fizică va fi posibilă în funcție de, din punct de vedere a autorităților sanitare, rata de infectare”, a declarat Sorin Cîmpeanu într-o intervenție la B1.

Citiți și: Ultima Oră | Sorin Cîmpeanu: În 8 noiembrie școala va începe| Numărul tezelor va fi redus

Fiecare școală își va afișa procentul angajaților vaccinați astfel încât părinții și elevii să știe cum stau.

„Ca să ajutăm în această decizie eu am cerut de vineri, iar azi în cea mai mare parte s-au conformat, să se afișeze pe site-ul fiecărei școli, fiecărui inspectorat școlar județean și chiar pe cel am Ministerului Educației, rata de vaccinare în rândul personalului în învățământ. Este un element foarte important. La nivel național suntem la aproape 70% per total sistem de învățământ, sistem de învățământ preuniversitar-66,5%. E un element important pentru securitatea elevilor și cadrelor didactice”, arată Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a mai spus că până la finalul săptămânii viitoare testele de salivă vor fi în unitățile de învățământ.

„Am discutat în fiecare zi cu cei responsabili cu achiziția celebrelor teste pe bază de salivă și am fost asigurat și astăzi că procedura de achiziție este în curs de finalizare, iar până la finalul săptămânii viitoare vom avea în fiecare școală din România acele teste pe bază de salivă”, a mai spus Cîmpeanu.

Citiți și: Ministerul Educaţiei: Școlile vor publica rata de vaccinare în rândul angajaților

Sorin Cîmpeanu: Avem 303.000 de elevi vaccinaţi

Testele pe bază de salivă, disponibile în școli săptămâna viitoare

Articolul precedentEvaluare Națională 2022. Modele de subiecte la Matematică și Română
Articolul următorBacalaureat 2022. Modele de subiecte la Română – profil Real și Uman