Acasă Actualitate A treia zi de proteste în fața Ministerului Educației. Mai multe personalități...

A treia zi de proteste în fața Ministerului Educației. Mai multe personalități cer demisia lui Cîmpeanu

Foto: Facebook Marian Raduna

Mai multe personalități din societatea civilă au protestat joi dimineață la Ministerul Educației, pentru a treia zi consecutiv, cerând demisia lui Sorin Cîmpeanu, acuzat de plagiat.

La acțiunea de protest au luat parte, regizorul Tudor Giurgiu, Oana Gheorghiu, cofondatoarea Asociației Dăruiește Viață, Lidia Bodea, directorul editurii Humanitas și Cristian Predan, decanul Facultății de Științe Politice a Universității București.

Decanul Cristian Preda de la Facultatea de Științe Politice de la Universitatea din București a anunțat zilele trecute că va intra în grevă japoneză pe 3 octombrie când va începe anul universitar.

„Le voi explica studenților, la debutul fiecărui curs că e inacceptabil să avem un ministru care a plagiat și care-i apără pe plagiatori.
Un ministru care a confiscat ideea reformei educației și o folosește pentru a proteja rețeaua impostorilor din universități și din politică.
Îi chem pe toți profesorii din școli, licee și universități să protesteze în acest fel. Reacționând la fraudă, educăm”, a scris Cristian Preda, marți, pe Facebook.

Articolul precedentCîmpeanu, despre acuzaţiile de plagiat: Foarte multă lume discută despre lucruri pe care nu le cunoaşte
Articolul următorMinistrul Educaţiei, despre renunţarea la media din anii de gimnaziu pentru admiterea la liceu: Feedback-ul este foarte bun