Acasă Actualitate Klaus Iohannis: Îmi doresc nişte legi ale Educaţiei care pe viitor să...

Klaus Iohannis: Îmi doresc nişte legi ale Educaţiei care pe viitor să nu mai permită apariţia plagiatelor

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că îşi doreşte să fie modificate legile Educaţiei, pe viitor, astfel încât să nu mai fie permisă aparţia plagiatelor. „De exemplu, dacă cineva doreşte să obţină doctoratul, atunci acea lucrare trebuie verificată cu soft de plagiat, înainte de a se acorda titlul de doctor”, a mai explicat şeful statului.

„Sunt două lucruri. Trebuie să spun foarte clar că anumite prevederi din proiectele existente trebuie îmbunătăţite. Asta nu înseamnă că legile trebuie retrase pentru că nu au fost depuse nicăieri. Noul ministru Deca va vedea aceste proiecte şi va discuta cu experţii. Anumite prevederi legate de integritate şi etică pot fi îmbunătăţite. Ceea ce am spus despre toleranţă zero pentru plagiat, aceste legi nu se referă la trecut, ci la viitor, şi îmi doresc legi care pe viitor nici nu mai permită apariţia plagiatelor. De exemplu, dacă cineva doreşte să obţină doctoratul, atunci acea lucrare trebuie verificată cu soft de plagiat, înainte de a se acorda titlul de doctor. Noile legi se referă la ce se întâmplă de acum încolo, nu ce s-a întâmplat acum 10 ani. Doresc să avem legi care nici nu permit aparaţia unor lucruri plagiate”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat, joi la Praga, despre criticile aduse la proiectele de modificare a legilor Educaţiei elaborate de fostul ministru Sorin Cîmpeanu.

Articolul precedentÎntâlnirile JTI, la a XXIII-a ediţie Aterballetto prezintă „Don Juan”, spectacolul „aşteptat în întreaga Europă”
Articolul următorElevii din Ploiești nu vor trece online în cazul în care orașul va rămâne fără căldură