Acasă Actualitate Ligia Deca: Condamn cu fermitate orice act de agresiune. Incidentul din Bucureşti e...

Ligia Deca: Condamn cu fermitate orice act de agresiune. Incidentul din Bucureşti e „un semnal de alarmă”

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, condamnă, miercuri, incidentul din Bucureşti, unde o profesoară a fost înţepată de un elev în zona gâtului, apreciind că este un nou ”semnal de alarmă care se adaugă celorlalte situaţii care ne-au atras atenţia asupra importanţei pe care trebuie să o acordăm siguranţei în mediul şcolar”. ”Condamn cu fermitate orice act de agresiune din şcoală, fie ea fizică sau verbală, îndreptat asupra membrilor comunităţii şcolare”, a transmis ministrul Educaţiei.

”Incidentul regretabil de astăzi, în care o profesoară a fost rănită de un elev în sala de clasă, este un semnal de alarmă care se adaugă celorlalte situaţii care ne-au atras atenţia asupra importanţei pe care trebuie să o acordăm siguranţei în mediul şcolar. Condamn cu fermitate orice act de agresiune din şcoală, fie ea fizică sau verbală, îndreptat asupra membrilor comunităţii şcolare”, a scris, miercuri, pe Facebook, ministrul Educaţiei.

Ligia Deca apreciază că ”avem nevoie ca şcoala să fie un loc în care atât copiii, cât şi profesorii să se simtă în siguranţă”.

”Am convingerea că iniţiativele instituţionale – regulamente, proceduri, activităţi în comun cu parteneri instituţionali – trebuie să fie dublate de o atitudine responsabilă a tuturor celor implicaţi în educaţie şi de un parteneriat real şcoală-familie. Doar în acest fel, incidente zguduitoare, asemeni celui de astăzi, vor putea fi prevenite”, a mai transmis ministrul Educaţiei.

O profesoară de la un colegiu din Bucureşti a fost înţepată de un elev în zona gâtului în timpul orei de curs. Elevul, în vârstă de 16 ani nu era un copil problemă sau agresiv.

Articolul precedentSindicatele cer protecție pentru elevi și profesori
Articolul următorFSLI depune din nou la Parlament proiectul de lege cu măsurile de protecţie a personalului didactic: Dorim ca elevii şi profesorii să se simtă în siguranţă