Acasă Actualitate Rezultate Evaluare Națională 2020. Notele elevilor vor fi afișate luni până la...

Rezultate Evaluare Națională 2020. Notele elevilor vor fi afișate luni până la ora 14

Rezultatele la Evaluare Națională 2020. Notele obținute de elevi la Evaluare Națională 2020 vor fi comunicate luni, 22 iunie, până la ora 14:00, în centrele de examen și pe evaluare.edu.ro.  

Rezultatele sunt publicate în mod anomim, iar candidații își vor vedea rezultatele de la Evaluare Națională 2020 cu ajutorul codului unic. Este pentru prima dată de la intrarea în vigoare a legislației privind protecția datelor personale când notele candidaților vor fi afișate astfel.

 Contestațiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Rezultatele finale se vor fi afișa sâmbătă, 27 iunie.

Nota finală se calculează ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire. Candidații care depun contestații la rezultatele la Evaluare Națională 2020 completează și semnează o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat la cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației, poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. În cazul candidatului minor declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali al acestuia.

Rezultate Evaluare Națională 2020. Nota obținută în etapa de soluționare a contestaților este nota definitivă, indiferent de punctajul obținut, în plus sau în minus, față de nota acordată în etapa de evaluare inițială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă. Metodologia arată că, în procesul de evaluare inițială a lucrărilor scrise și de rezolvare a contestațiilor, în cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este mai mică sau egală cu 1 punct, notele obținute se trec, pe fiecare lucrare în parte, cu cerneală roșie, de către profesorii evaluatori, după ce este verificată concordanța cu borderourile individuale, și sunt semnate de aceștia.

Rezultate Evaluare Națională 2020. În situația în care se constată o diferență de notare mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații, președintele comisiei de contestații numește o a treia comisie formată din alți doi profesori cu experiență, alții decât cei care au evaluat inițial lucrările în centrul de contestații.

Elevii care nu au putut participa la prima sesiune de examen se pot înscrie începând de luni, 22 iunie, la sesiunea specială.

Calendar sesiune specială Evaluare Națională 2020:

22-26 iunie: înscrierea candidaților

29 iunie: Limba și literatura română

30 iunie: Matematică

1 iulie: Limba și literatura maternă

2 iulie: afișarea rezultatelor (ora 12:00)

2 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 – 19:00)

4 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00) la Evaluare Națională 2020.

Evaluare Națională 2020. StiriEdu.ro va transmite cele mai relevante informații despre Evaluare Națională 2020, subiecte, barem și rezultate.

Citiți și: Evaluare Națională 2020. De ce o compunere dintr-un test de antrenament s-a regăsit în subiectele de la limba română

Barem Română Evaluare Națională 2020. Punctajul pentru subiectele de la limba Română a fost publicat

Evaluare Națională 2020 Ce subiecte au fost la matematică în 2019/ PLUS 40 de teste de antrenament și rezolvarea lor

Evaluare Națională 2020: Peste 161.000 de candidați au fost prezenți în prima zi/ 3 elevi au fost eliminați pentru tentativă de fraudă

Evaluare Națională 2020 Rezultatele vor fi publicate ANONIM/ Fiecare elev va primi un cod individual

Evaluare Națională 2020 Unde vor fi publicate rezultatele ANONIMIZATE ale elevilor

Evaluare Naţională 2020 Subiecte Matematică Elevii susţin miercuri a doua probă

Profesoară de limba română: Cum se rezolvau subiectele de la Evaluare Națională 2020 VIDEO

Evaluare Națională 2020: Infografic despre organizarea și desfășurarea examenelor

Articolul precedentBAC 2020. 10 recomandări pentru o notă cât mai mare la Română, de la profesoara Cristina Tunegaru VIDEO
Articolul următorEvaluare Națională 2020 Iași: Un profesor implicat în corectare, infectat cu COVID-19/ Decizia inspectoratului