Acasă Actualitate VIDEO Monica Anisie despre cele trei scenarii pentru începerea școlii: Ne vom...

VIDEO Monica Anisie despre cele trei scenarii pentru începerea școlii: Ne vom pronunța cât mai repede

Foto: edu.ro

Ministerul Educației lucrează la cele trei scenarii deja vehiculate în spațiul public pentru începerea anului școlar în baza unui protocol sanitar primit de la Ministerul Sănătății. În baza acestui protocol, elevii vor afla cât de curând cum vor începe școala, a spus Monica Anisie, ministrul Educației, într-o intervenție la Digi 24.

Deocamdată, niciunul dintre cele trei scenarii nu e luat în considerare ca fiind singurul pentru începutul de an școlar.

În spațiul public au fost menționate acele scenarii. Într-adevăr avem în vedere să reluăm cursurile în mod clasic, însă cu respectarea strictă a unior măsuri igienico-sanitare impuse de Ministerul Sănătății. Există un alt scenariu hibrid, atunci când unii elevi sau studenți vor fi în sala de clasă, iar ceilalți vor urmări cursurile de acasă, urmând ca aceștia să facă o rotație săptămânile viitoare, depinde  de ceea ce Ministerul Sănătății ne va spune. Și în ultimul scenariu am prevăzut situația  în care să învățămân online în continuare, cursurile să fie desfășurate de acasă -asta numai și numai în cazul în care situația epidemilogică o va impune”, a spus Monica Anisie.

Scenariul începerii școlii va fi anunțat numai după ce Ministerul Sănătății își va da acordul asupra normelor sanitare ce trebuie respectate. La Ministerul Educației a ajuns un draft de protocol sanitar pentru școli, care a fost luat în discuție în grupul de lucru al părinților, elevilor și sindicatelor.

Ministerul Sănătății a trimis către Ministerul Educației un ghid, un protocol sanitar i-aș spune și acum suntem în lucru, în așa fel încât să definitivăm din punct de vedere educațional și sanitar aceste măsuri pentru începerea anului școlar și universitar 2020-2021. Nu știm exact când anume putem să ne pronunțăm asupra acestor scenarii, ele sunt în lucru, dar cred că trebuie să facem acest lucru cât mai repede pentru a se pregăti și autoritățile publice locale de a lua măsurile necesare privind prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor”, a precizat ministrul Educației.

Singurul scenariu de luat în calcul pentru desfăsurarea cursurilor este acela în care elevii și studenții să fie în siguranță, a mai spus Monica Anisie.

Cei mai în măsură să spună aceste lucruri sunt reprezentanții Ministerului Sănătății pentru că de acolo trebuie să primim toate aceste răspunsuri la întrebări, dar trebuie să punem pe primul plan sănătatea copiilor, a cadrelor didactice. Atunci când vor reveni în spațiul școlii trebuie să se simtă cu toții în siguranță”, a răspuns Anisie.

În cazul în care școala va începe exclusiv online, Ministerul Educației va găsi soluții împreună cu ministrul Muncii și pentru copiii care vor sta acasă și pentru părinții lor.

Citiți și: VIDEO Monica Anisie despre un scenariu pentru începerea școlii: Cursuri la școală, alternate cu școala online

Monica Anisie, despre începerea anului școlar: Așteptăm normele sanitare de la Sănătate

VIDEO Nelu Tătaru: Doar o treime dintre elevi vor merge la școală

Articolul precedentSalvaţi Copiii: Plictiseala și oboseala, consecințele închiderii şcolilor – sondaj
Articolul următorAproape 150.000 de copii, înscriși în clasa pregătioare 2020-2021