Acasă Actualitate Ce se întâmplă cu planurile-cadru? Sindicaliștii au solicitat prorogarea /Părinții au cerut...

Ce se întâmplă cu planurile-cadru? Sindicaliștii au solicitat prorogarea /Părinții au cerut amânarea pentru clasa a IX-a

Foto: pixabay.com

Sindicatele au propus Ministerului Educației să proroge adoptarea planurilor cadru, și implicit a orelor de la diverse discipline, pentru clasele pregătitoare, a V-a și a IX-a pentru anul școlar 2021-2022. Propunerea a fost făcută în cadrul Comisiei de Dialog Social de la Ministerul Educației, la care au participat și elevii și părinții.

Părinții spun că dacă nu se va amâna modificarea planurilor cadru, atunci măcar pentru clasa a IX-a să fie amânate cu un an, astfel încât elevii care intră în clasa a VIII-a de la toamnă să poată să învețe după noi planuri cadru atunci când intră la liceu.

„Cu toții suntem de acord ca avem nevoie de noi planuri cadru, dar nu făcute pe repede înainte, nu în contextul actual și nu fără o dezbatere care sa țină cont de părerea specialiștilor. Mi se pare aiurea să aloci un număr de ore, fără să iei în calcul necesarul predarii/învățării/evaluarii pentru dobândirea competențelor specifice/cheie”, arată Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți.

Reamintim că Ministerul Educației vrea să micșoreze numărul de ore de școală din planurile-cadru printr-un ordin al ministrului Educației pus în dezbatere publică, despre care StiriEdu a relatat aici. Proiectul prevede că modificarea disciplinelor studiate la școală și a numărului de ore pentru fiecăre discipline va avea loc începând cu anul școlar 2020-2021 și se va finaliza până la începerea anului școlar 2025-2026.

Citiți și: Elevii reclamă că nu au fost chemați la consultările privind noile planuri-cadru

De ce nu se taie orele la toate clasele? Monica Anisie: Nu poți interveni cu o astfel de schimbare radicală

Ore mai puține pentru clasa pregătitoare, clasa a V-a și clasa a IX a -proiect

Consiliul Național al Elevilor: Avem 10 obiective pentru educație/ Chemăm partidele la dezbatere

EXCLUSIV Cum vrea Ministerul Educației să reducă orele de la liceu/ Școlile ar putea decide numărul de ore

Articolul precedentErasmus+: 200 de milioane de euro în plus pentru formarea digitală în 2020
Articolul următorAsociațiile de elevi: Fondul școlii și fondul clasei sunt ilegale, nu trebuie menționate în coșul zilnic