Acasă Actualitate BAC 2020. Elevii au susținut ultima probă scrisă, la alegere în funcție...

BAC 2020. Elevii au susținut ultima probă scrisă, la alegere în funcție de profil

Foto: Bogdan Dincă/ Documentaria
Foto: Bogdan Dincă/ Documentaria

BAC 2020 Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat a continuat miercuri cu proba la alegere a profilului şi specializării – E.d), potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Absolvenţii de liceu din partea minorităţilor naţionale au susţinut joi proba scrisă la Limba şi literatura maternă – proba E.b).

Probele scrise au început la ora 9,00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8,30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise a fost de trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de examen au avut în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Citiți și: Subiecte BAC 2020. Ce exerciții au primit elevii la Matematică

BAC 2020. Proba la Matematică sau Istorie a avut loc marți

Subiecte BAC 2020 Istorie: Eseu despre evoluția României în secolul XX

La această sesiune a Bacalaureatului s-au înscris peste 42.700 de candidaţi. Din totalul celor înscrişi, peste 24.900 de candidaţi provin din promoţia 2019 – 2020, iar aproximativ 17.800 sunt din promoţiile anterioare.

Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se vor derula în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de Bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/ recunoaşterea nivelurilor de competenţă la probele de profil, potrivit metodologiei specifice.

Afișarea rezultatelor, pe 2 septembrie

Afişarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12,00) şi va fi urmată de etapa depunerii contestaţiilor, în aceeaşi zi, în intervalul orar 14,00 – 20,00.

Ministerul Educaţiei precizează că, la fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor).

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/ transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/ reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi comunicate în data de 5 septembrie.

Pentru elevii care solicită şi primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naţionale în vederea susţinerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfăşurare a examenului.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este cel puţin 6 (şase).

Citiți și:

Barem Subiecte Istorie Bac 2020 Cum se punctează subiectele de la Istorie

Barem Subiecte Matematică BAC 2020 Care este punctajul pentru Matematică

Rezultate finale Bac 2020: Notele după contestații au fost publicate duminică

Barem BAC 2020 proba la alegere a profilului – Logică, Chimie, Fizică

BAC 2020. Subiectele la Geografie, Biologie, Anatomie, Logică – proba la alegere a profilului UPDATE

Articolul precedentDisputa purtării măștilor în școlile din Anglia: Elevii își vor acoperi fața pe coridoare
Articolul următorRectorul UBB, despre începerea școlii: Activitățile școlare trebuie gândite în condiții de „război/pandemie”