Acasă Actualitate Școlile vor avea un regulament de funcționare adaptat la pandemia de coronavirus

Școlile vor avea un regulament de funcționare adaptat la pandemia de coronavirus

pixabay.com
pixabay.com

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a afirmat, marţi seara, că Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar a fost modificat pentru a fi adaptat la situaţia generată de pandemia de COVID-19.

StiriEdu.ro a scris în urmă cu o săptămână că Regulamentul pentru Organizarea și Funcționarea Unităților de Învățământ Preuniversitare (ROFUIP) a fost discutat în Consiliul pentru dialog Social. Însă, atunci nu a fost adoptat. Noi discuții au avut loc în CDS-ul din 7 septembrie.

„Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar – acest regulament a fost deja aprobat prin ordin de ministru în 31 august, adaptat acestei situaţii. Este transmis la Monitorul Oficial, probabil a şi apărut astăzi (…). Au fost foarte multe documente publicate în monitor şi se pare că acesta a rămas mai la urmă. Dar el este aprobat şi, mai mult decât atât, am dat posibilitatea realizării regulamentelor la nivelul unităţii de învăţământ, pentru că este important ca fiecare unitate de învăţământ să aibă un regulament clar despre care părinţii şi elevii să ştie şi să îl respecte, pentru că este o obligaţie (…) Este un regulament-cadru. Ultimul regulament care a fost realizat a fost în 2016 şi acum l-am modificat tocmai pentru că a trebuit să îl adaptăm la situaţia în care ne aflăm”, a declarat Monica Anisie, la Digi24.

Părinții și profesorii ar trebui să-și împartă responsabilitatea în privința respectării măsurilor de igienă și a pregătirii elevilor pentru revenirea copiilor la şcoală.

„Există o responsabilitate partajată, vorbim de o responsabilitate a părinţilor, o responsabilitate a profesorilor, dar şi a cadrelor medicale, pentru că trebuie să vină alături de şcoală şi să le explice profesorilor, dar şi elevilor ce anume au de făcut. Ghidul pe care l-am realizat, de fapt ordinul comun pe care toată lumea îl cunoaşte, avem măsuri atât pentru părinţi, avem sfaturi pentru aceştia, sfaturi pentru elevi, dar şi responsabilitatea profesorului ca atunci când începem cursurile să le spună copiilor care sunt măsurile de igienă, regulile de bază pe care toţi trebuie să le respecte în spaţiul şcolii”, a susţinut ministrul.

Citiți și: Modelele pentru Evaluarea Națională 2021 vor fi revizuite/ Anisie: Pregătim un calendar de simulări

Nu se mai reduce numărul de ore/ Monica Anisie: „O lege din Parlament a abrogat acest lucru”Articolul precedentModelele pentru Evaluarea Națională 2021 vor fi revizuite/ Anisie: Pregătim un calendar de simulări
Articolul următorElevii vor avea voie să mănânce la școală/ Profesorii trebuie să-i supravegheze