Acasă Actualitate Libertatea: Când vor avea elevii de clasa a VIII-a manuale de Matematică...

Libertatea: Când vor avea elevii de clasa a VIII-a manuale de Matematică și Română

Foto: manuale.edu.ro

„Generația fără manuale”. Din cauza războiului fără sfârșit dintre Ministerul Educației și editorii de manuale, elevii din clasa a VIII-a care încep în pandemie ultimul lor an de școală generală, stresant și vital, și-au căpătat un supranume pentru care alții poartă responsabilitatea – „Generația fără manuale”. Pentru elevii din clasa a VIII-a, în fiecare an se repetă aceeași poveste: se face licitația, se declară câștigătorii și apoi încep contestațiile care durează luni întregi, scrie Libertatea.

La fel se va întâmpla și în acest an. Licitația a fost lansată pe 5 decembrie anul trecut și ar fi fost suficient timp pentru procesul de selecție a editurilor câștigătoare, dar nu a fost finalizat nici până la această oră. Pe platforma manuale.edu.ro, la clasa a VIII-a, sunt încărcate 18 manuale de la diferite discipline și edituri, printre acestea fiind Religia, Limba Engleză și Limba Română pentru elevii maghiari.

Pentru Română, nu există nicio șansă să ajungă la copii pe 14 septembrie, nici în format online, nici pe hârtie. Iar cel la Matematică va exista doar online.

„La clasa a VIII-a e veșnica problemă, nu reușește nimeni să găsească soluția. Ei (n.r.- cei din Ministerul Educației) nu-și dau seama că au o problemă de sistem în interior și repetă aceleași greșeli. N-au nici corp de experți așa cum trebuie, au o procedură proastă, foarte stufoasă, greoaie. Încep târziu. În septembrie, octombrie ar trebui să dea drumul la licitația pentru anul viitor. Și toate astea, cumulate, duc la întârzieri”, arată Cristian Greșeanu, președintele Uniunii Editorilor de Manuale.

Citiți ce au declarat reprezentanții ministerului și cei ai editorilor în Libertatea: Elevii din clasa a VIII-a încep școala fără manuale la Română, disciplină de examen. Au fost numiți “generația fără manuale”, fiindcă niciodată nu le-au primit la timp

Citiți și:

Școlile vor avea un regulament de funcționare adaptat la pandemia de coronavirus

Modelele pentru Evaluarea Națională 2021 vor fi revizuite/ Anisie: Pregătim un calendar de simulări

Articolul precedentEcaterina Andronescu: Şcoala online nu poate înlocui şcoala cu prezenţă fizică
Articolul următorVIDEO Monica Anisie: Joi semnăm contractul pentru primele 82.000 de tablete