Acasă Actualitate Consiliul Elevilor: „Ministrul Educației e de negăsit!”/ Reformele propuse pentru noul guvern

Consiliul Elevilor: „Ministrul Educației e de negăsit!”/ Reformele propuse pentru noul guvern

Foto: edu.ro

Consiliul Național al Elevilor arată într-un comunicat de presă că Monica Anisie e de negăsit în aceste zile. În acest context, elevii au lansat un document în care propun viitorului guvern al României mai multe reforme pentru modul de guvernare a sistemului educațional. Reformale propuse de elevi pot fi consultate aici: Cui rămâne educația?

Comunicatul Consiliului Național al Elevilor

În ciuda faptului că ne aflăm la final de an calendaristic, o perioadă foarte importantă pentru educația din România, o perioadă în care se conturează bugete și se pun bazele semestrului al doilea, ministrul educației este de negăsit. De la încheierea campaniei electorale și a alegerilor parlamentare, Ministerul Educației și Cercetării și-a desfășurat activitatea în mod netransparent, ignorând cu desăvârșire partenerii de dialog social.

Consiliul Național al Elevilor condamnă ferm atitudinea ministrului Educației și Cercetării, Monica Anisie, care se eschivează de la un dialog cu reprezentanții elevilor, deși, în luna noiembrie a anului trecut aceasta declara că își dedică întregul mandat tinerilor.

În speranța că, după formarea noului Guvern, Ministerul Educației și Cercetării va deveni mai transparent, mai deschis la dialog și la a construi în mod real măsuri constructive pentru educația din România, alături de reprezentanții beneficiarilor primari ai educației, Consiliul Național al Elevilor lansează un set de propuneri pentru guvernarea educației, care pot fi consultate aici:.

Solicităm viitorilor guvernanți să consulte elevii din România atunci când se iau decizii majore pentru sistemul de învățământ, asigurându-se, în același timp, de faptul că următorul ministru al educației va fi capabil de un dialog transparent și productiv cu reprezentanții societății civile.

„E regretabil faptul că ministrul educației și cercetării refuză cu desăvârșire să ia legătura cu reprezentanții elevilor, ținând cont de faptul că ne aflăm la final de an calendaristic, când se iau cele mai importante decizii privind bugetul educației și modul de desfășurare al semestrului al doilea. Facem apel la ministrul educației și cercetării să nu mai ignore elevii din România!”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Citiți și: Elevii din Constanța ar putea primi burse până la Crăciun

DOCUMENTARIA Cele mai frumoase fotografii care surprind atmosfera de la BAC 2020 (Galerie Foto)

Articolul precedentCCR admite contestația lui Klaus Iohannis: Interzicerea educației privind identitatea de gen în școli și universități, neconstituțională
Articolul următorGuvernul britanic vrea să prelungească vacanța de Crăciun/ Elevii și dascălii, testați de COVID-19