Acasă Actualitate Austria suspendă vaccinarea dintr-un lot de AstraZeneca

Austria suspendă vaccinarea dintr-un lot de AstraZeneca

Foto:pexels.com

Autoritățile austriece au suspendat vaccinările cu un lot de vaccin COVID-19 al AstraZeneca ca măsură de precauție cât timp investighează moartea unei persoane, a declarat duminică un oficial din sănătate, potrivit Reuters. Totuși, oficialii austrieci au spus că în prezent nu există dovezi ale unei relații cauzale dintre deces și vaccinare.

O femeie în vârstă de 49 de ani a murit ca urmare a unor tulburări severe de coagulare, în timp ce o femeie în vârstă de 35 de ani a dezvoltat o embolie pulmonară și se află în recuperare. Ambele femei lucrau ca asistente medicale la clinica Zwettl

„Oficiul Federal pentru Siguranță în Sănătate (BASG) a primit două rapoarte medicală în legătură cu o vaccinare din același lot de vaccin AstraZeneca din clinica raionului Zwettl din provincia Austria de Jos”, au spus oficialii citați de Reuters.

Citiți și: Cine e profesoara care a creat vaccinul AstraZeneca-Oxford. A fost de curând premiată

Austria a indicat vineri că își va schimba poziția cu privire la vaccinul AstraZeneca și va recomanda acum utilizarea acestuia pentru vârsta de peste 65 de ani.

Pe 1 martie, Austria a schimbat strategia de vaccinare și a spus că vaccinul de la AstraZeneca va fi recomandat și pentru persoanele de peste 65 de ani.

În România, profesorii și personalul angajat din educație sunt vaccinați cu vaccinați cu AstraZeneca- cei sub 55 de ani și cu Pfizer- cei peste 55 de ani.

Citiți și: Ce trebuie să știe profesorii despre vaccinurile AstraZeneca și Pfizer/Care sunt diferențele și reacțiile adverse

VIDEO Profesorii vor fi vaccinați cu AstraZeneca și Pfizer/ Miercuri începe vaccinarea în 23 județe