Acasă Actualitate Sorin Cîmpeanu: Orele remediale se vor organiza pentru toți elevii și în...

Sorin Cîmpeanu: Orele remediale se vor organiza pentru toți elevii și în vacanță

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că orele remediale se vor putea fi organizate pentru toți elevii în localitățile unde rata de infectare este mai mică de 6/1000.

Pentru reducerea decalajelor din sistemul de educatie, va fi permisă organizarea orelor remediale/de recuperare chiar și în perioada vacantelor, acolo unde rata de infectare este mai mică de 6/1000. De asemenea, grădinițele vor putea organiza activități educaționale cu copiii, cu avizul DSP”, a transmis Sorin Cîmpeanu.

„Zilele suplimentare în vacanța de primăvara se pot transforma în zile de școală cu PREZENȚĂ FIZICĂ în toate școlile, în luna Iunie!”, a mai spus Cîmpeanu.

Precizările ministrului Educației vin ce săptămâna trecută a spus că vor face ore de recuparare numai elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, dar numai în localitățile care nu sunt în carantină și unde rata de incidență este mai mică de 6/1.000 locuitori.

„Programul de acțiuni remediale se va putea derula pe toată perioada pe care se derulează activități didactice, deci nu în vacanță și numai în localitățile în care rata de incidență este sub șase la mie, spre deosebire de școlile care rămân deschise atâta vreme cât localitățile nu intră în carantină. Nu este vorba doar de București, este o măsură care, spun eu, echilibrează lucrurile la nivel național”, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu la finalul ședinței de guvern de joi seara.

Ce prevede hotărârea care permite orele remediale și în vacanță:

Art.1 – Se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ încondiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARSCoV-2, în sensul permiterii:

a) participării fizice la cursuri, a până la jumătate din numărul total al elevilor înmatriculați în clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, cu excepția situațiilor în care este instituită măsura carantinei la nivelul acesteia;

b) organizării simulărilor examenelor naționale, evaluărilor naționale și a examenelor pentru anii terminali, cu prezența fizică, în unitățile de învățământ din localitățile în care nu este instituită măsura carantinei;

c) organizării orelor remediale, cu prezența fizică, în unitățile de învățământ din localitățile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mică de 6/1.000 de locuitori.

Art.2 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Citiți și: Orele remediale, puse în pauză timp de o lună

Câți elevi s-au înscris la orele remediale|Ce se întâmplă cu examenele naționale VIDEO

DOCUMENT Ministerul Educației a schimbat programul „Școală după Școală”. Cine stabilește orele remediale

Ministerul Educației: 225.000 de elevi, înscriși la ore remediale/ Elevii se vor putea înscrie permanent

Cine se poate înscrie la orele de recuperare/ Dacă elevul lipsește, școlile nu mai primesc bani

Articolul precedentSimulare Evaluarea Națională 2021| Subiecte la proba de Română: Rezumat din „Solenoid” de Mircea Cărtărescu
Articolul următorVIDEO Sorin Cîmpeanu: Școlile nu se închid| Azi publicăm structura anului școlar 2020-2021