Acasă Actualitate Sorin Cîmpeanu: De luni, 450.000 de elevi vor merge la școală

Sorin Cîmpeanu: De luni, 450.000 de elevi vor merge la școală

Pentru că numai peste 2.200 de localități au rata de infectare sub 1 la mie, mai mulți elevi vor veni de luni la școală. Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat vineri, la finalul conferinței de presă pentru lansarea proiectului PROF, că de luni vor veni la școală încă 80.000 de elevi, ceea ce înseamnă că numărul total al elevilor care merg la școală va fi de 450.000.

„Am primit o situație conform căreia, astăzi, în România mai sunt 939 de localități cu o rată de infectare de peste 1 la mie și 2.224 de localități cu rată de infectare sub 1 la mie. Diferența față de scenariul pe care elevii au mers la școală astăzi este de 185 de localități. Deci scenariile se stabilesc astăzi pentru luni. Luni, școlile din 185 de localități vor avea șansa prezenței fizice, fără limitări pentru toți elevii. Asta înseamnă circa 80.000 de elevi care vor putea merge în plus luni față de vineri, asta înseamnă încă un pas spre normalitate. Se adaugă cei 370.000 de elevi din clasele terminale care vor începe luni școala, deci de luni vom avea 450.000 de elevi cu posibilitatea prezenței fizice în școlile din România”, a declarat Cîmpeanu.

Ministerul Educației și Ministerul Sănătății au modificat ordinul comun privind măsurile pe care școlile trebuie să le respecte în pandemie și au stabilit două scenarii:

Scenariul 1. Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.  Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori                         

Scenariul 2. a)Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a țământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară. Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000,  dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină.

b)Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.           

Citiți și: Vor fi dați afară profesorii nevaccinați? Răspunsul lui Sorin Cîmpeanu

Lecția elevilor pentru profesori: Aproape 76.000 dintre cei de peste 16 ani s-au vaccinat

DOCUMENT Scenariile școlilor pentru fiecare localitate| În Iași, toți elevii vin la școală

Sorin Cîmpeanu: De luni, 450.000 de elevi vor merge la școală

Sorin Cîmpeanu: 28.000 de cadre didactice vor fi formate până în 2023

Ministrul Educației din Marea Britanie: Liceenii nu vor mai purta măști la școală

Ministerul Educației cheamă profesorii pentru schimbarea programelor de la liceu

Articolul precedentMinistrul Educației din Marea Britanie: Liceenii nu vor mai purta măști la școală
Articolul următorVaccinare la sediul Inspectoratului Școlar din Argeș