Acasă Actualitate Vaccinarea în școli: 22 de școli din 5 județe au centre de...

Vaccinarea în școli: 22 de școli din 5 județe au centre de vaccinare

Foto:pexels.com

Pete 2.400 de școli vor beneficia de vaccinare cu ajutorul echipelor mobile. Şeful CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, susține că din datele centralizate la nivelul a 26 de judeţe, până la data de 17 septembrie, sunt propuse 201 centre de vaccinare proprii care vor fi organizate în unităţile de învăţământ, iar alte 1.062 de şcoli sunt arondate unor centre de vaccinare din proximitate.

„În momentul de faţă, în 26 de judeţe, prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică, privind modalitatea de vaccinare în unităţile de învăţământ, la data de 17 septembrie, sunt 2.468 de unităţi de învăţământ care vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile, sunt propuse 201 centre de vaccinare proprii care vor fi organizate, o parte dintre ele, deja, sunt active în unităţile de învăţământ, iar alte 1.062 de unităţi de învăţământ sunt arondate unor centre de vaccinare din proximitate. Repet, este o situaţie centralizată la nivelul a 26 de judeţe”, a afirmat Gheorghiţă la Palatul Victoria.

Şeful CNCAV a precizat că în prima săptămână de şcoală „au fost vaccinaţi, în 3 judeţe, aproximativ 69 de elevi, 23 în Vâlcea, 18 în Bucureşti, 28 la centre de vaccinare din proximitate în Hunedoara”.

„În momentul de faţă sunt deschise şi active 22 de centre de vaccinare în unităţile de învăţământ în 5 judeţe – Cluj, Dolj, Hunedoara, Teleorman şi Vâlcea. Reamintesc faptul că în unităţile de învăţământ, vaccinarea se poate realiza la nivel cabinetelor medicale proprii, prin intermediul echipelor mobile sau prin arondarea la centrele de vaccinare aflate în proximitate”, a informat Gheorghiţă.

În şcoli se desfăşoară acţiuni de informare în mai multe oraşe din ţară cu privire la imunizarea anti-COVID.

„S-au desfăşurat, deja, acţiuni de informare în şcoli din 26 de judeţe şi sunt în pregătire acţiuni în alte 18 judeţe”, a mai precizat el.

Întrebat despre faptul că, în acest moment, vaccinarea în şcoli pare blocată din cauza reglementărilor privind prelucrarea datelor cu caracter personal, şeful CNCAV a răspuns: „Eu zic că vaccinarea în şcoli nu trebuie să fie blocată din cauza faptului că nu există încă un aviz, înţeleg, de la Autoritatea Naţională de Reglementare a Datelor cu Caracter Personal, pentru protecţia datelor cu caracter personal, pentru că ceea ce noi ne dorim este ca oamenii care doresc să se vaccineze să se adreseze reprezentantului din fiecare unitate de învăţământ şi să spună că vrea să se vaccineze”.

„Din momentul acela, numeric, nu nume şi prenume, numeric se centralizează doritorii şi se organizează o echipă mobilă. Formularul respectiv nu-şi doreşte altceva decât să evalueze intenţia de vaccinare, care nu are nicio legătură cu procesul în sine de vaccinare. Una este acel formular şi alta este procesul de vaccinare care se desfăşoară, repet, respectând aceleaşi reguli medicale ca în cazul celorlalte centre de vaccinare care au funcţionat şi care funcţionează inclusiv în anumite săli din unităţile de învăţământ. După aceleaşi reguli, te prezinţi la vaccinare, se efectuează triajul medical, se semnează consimţământul informat, în cazul minorilor este importantă prezenţa reprezentantului legal, părinte sau tutore, şi în felul acesta se derulează procesul de vaccinare. Nu trebuie să blocăm inutil accesul copiilor noştri la vaccinare, atât timp cât îşi doresc să facă acest lucru, părinţii doresc să facă acest lucru”, a completat el.

Citiți și: Cât sunt salariile din învățământ: de la debutant până la gradul I – perioada 2016-2021

Vaccinare obligatorie: Florin Cîțu: Dacă experții ajung la concluzia că e cea mai bună soluție, eu sunt de acord

Când se adoptă restricțiile. Cele patru scenarii posibile

Programul „Masa caldă” în școli a redus abandonul școlar. Mai mulți parlamentari vor să îl extindă

Timișora intră în carantină în weekend. Sute de îmbolnăviri în școli

Liceenii români se pot înscrie în programul FLEX, finanţat de Departamentul de Stat al SUA

Când va apărea formularul pentru intenția de vaccinare pentru elevi. Ce spune Sorin Cîmpeanu

Burse de studiu în Marea Britanie pentru elevii de clasa a X-a

Covid-19: Peste 69.000 de elevi învață online

Raport UNICEF: Milioane de copii au o alimentație deficitară

Articolul precedentCând să nu-ți trimiți copiii la școală. Sfaturi de la medici
Articolul următorBucurești: BCU găzduiește Festivalul Strada de C’Arte. Programul evenimentelor