Acasă Actualitate Sondaj: 3 din 10 elevi au avut episoade depresive în pandemie

Sondaj: 3 din 10 elevi au avut episoade depresive în pandemie

Un sondaj realizat online de Consiliulul Național al Elevilor arată că în ultimul an 34,2% dintre elevi au spus că au trecut de 1-5 ori prin episoade depresive în ultimul an de școală. La sondaj au participat peste 8.700 de elevi.

  • Aproape jumătate dintre respondenți (44,5%) afirmă că, la un an de la debutul pandemiei, se simt obosiți, în timp ce un procent de 33,9% sunt bucuroși pentru că au reușit să reziste tuturor provocărilor pe care le-au întâmpinat.
  • 30,4% dintre elevi declară că se simt anxioși față de ceea ce urmează să se întâmple în următoarele luni, iar 20,3% se simt optimiști
  • Din totalul elevilor care au completat acest chestionar, 35,6% afirmă că nu au experimentat episoade depresive în ultimul an, în timp ce 34,2% spun că au trecut de 1-5 ori prin astfel de situații.
  • Un procent de 12,4% din elevi au experimentat episoade depresive de 5-10 ori de la debutul pandemiei, iar 17,8% de peste 10 ori.
  • Din totalul elevilor care au completat acest chestionar, 26,3% spun că nu au experimentat episoade de anxietate în ultimul an. Totuși, 29,4% din respondenți afirmă că au trecut prin astfel de stări de câteva ori, iar un procent de 14,6% dintre elevi s-au simțit anxioși în 5-10 situații de la debutul pandemiei, în timp ce un procent de 29,7% de peste 10 ori.
  • De la debutul pandemiei și până acum, situația academică a multor elevi a avut de suferit în urma schimbărilor bruște a modului de desfășurare a actului educațional. Aproape o treime din elevii respondenți (32,3%) estimează că modul în care au gestionat ultima perioadă din punct de vedere academic a fost unul de nivel mediu, în timp ce 43% dintre respondenți au declarat că au performat la nivel educațional. La polul opus, aproape un sfert (24,7%) dintre elevi sunt de părere că au pierdut destul de mult în timpul școlii online.

Consultă aici sondajul realizat de Consiliul Național al Elevilor

  • Majoritatea covârșitoare a respondenților (71,8%) afirmă faptul că nu au avut în această perioadă nevoie de sprijinul consilierului școlar, iar 22,7% din elevi spun că ar fi avut nevoie de astfel de servicii, însă nu au putut beneficia de acestea. Doar 5,5% dintre elevi au transmis faptul că au beneficiat de sprijinul consilierilor școlari.

Citiți și: DOCUMENT Calendarul evaluărilor pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, în Monitorul Oficial

Cum a fost în anul de școală din pandemie

Cât va costa o oră de recuperare? Cîmpeanu: Vom avea 2,4 milioane de ore remediale

Orele de recuperare din Timişoara, suspendate pentru 14 zile

Cine se poate înscrie la orele de recuperare/ Dacă elevul lipsește, școlile nu mai primesc bani

DOCUMENT Profesorii vor face triajul elevilor/ Cine decide suspendarea cursurilor la gimnaziu și liceu

Medicul Mihai Craiu: Clasele trebuie aerisite frecvent

ORDIN Cui i se recomandă testarea antigen în școală

Cum se modifică scenariile pentru școli: Elevii din anii terminali vin la școală în scenariul roșu

Ce trebuie să știe profesorii despre vaccinurile AstraZeneca și Pfizer/Care sunt diferențele și reacțiile adverse

Articolul precedentCâte locuri sunt alocate pentru învățământul profesional în anul 2021-2022
Articolul următorCe le-a promis premierul Cîțu sindicaliștilor din Educație pentru calcul salariilor din ultimii trei ani