Acasă Actualitate Italia, Danemarca și Norvegia au suspendat vaccinarea cu serul de la AstraZeneca

Italia, Danemarca și Norvegia au suspendat vaccinarea cu serul de la AstraZeneca

Foto: unplash.com

Italia, Danemarca și Norvegia au suspendat joi vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca, după ce au apărut probleme de coagulare a sângelui la unii pacienți.

Agenția Italiană a Medicamentului a decis, joi, să oprească vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca, după ce au apărut probleme de coagulare a sângelui la unii pacienți. Danemarca a suspendat, din motive de precauţie şi până la noi ordine, administrarea vaccinului de la AstraZeneca împotriva COVID-19, din cauza temerilor legate de formarea de cheaguri de sânge la persoane vaccinate, potrivit Reuters.com

Cele trei țări au spus că suspendarea vaccinării a fost luată ca măsură de precauție să interzică utilizarea unui lot de la Astra Zeneca, lot care a fost interzis la vaccinare săptămâna trecută în Austria.

Oficialii danezi spun că au primit rapoarte cu privire la cheaguri de sânge fatale, dar nu se ştie încă dacă există o legătură cu vaccinarea. Oficialii au spus că „acţionează devreme” pentru a investiga pe deplin rapoartele.

Ministrul sănătăţii din Danemarca, Magnus Heunicke, a scris pe Twitter: „Autorităţile sanitare au suspendat, din cauza măsurilor de precauţie, vaccinarea cu AstraZeneca în urma unui semnal al unui posibil efect secundar grav sub formă de cheaguri de sânge fatale. În prezent nu este posibil să se concluzioneze dacă există o conexiune. Acţionăm devreme, trebuie investigat temeinic”.
Săptămâna trecută, Austria a suspendat vaccinarea cu un lot de vaccinuri AstraZeneca după decesul unei persoane şi îmbolnăvirea alteia. Austria anunța că suspendă preventiv imunizarea după decesul unei femei şi îmbolnăvirea alteia.

Joi, România a primit o nouă tranșă de vaccin AstraZeneca – 103.200 doze de vaccin AstraZeneca au ajuns la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Citiți și: Zeci de profesori din Arad au renunţat la vaccinare pentru că urmau să fie vaccinați cu AstraZeneca

DECIZIE Vaccinul AstraZeneca poate fi administrat și pentru cei de peste 55 de ani

Austria suspendă vaccinarea dintr-un lot de AstraZeneca

Cine e profesoara care a creat vaccinul AstraZeneca-Oxford. A fost de curând premiată

Ce trebuie să știe profesorii despre vaccinurile AstraZeneca și Pfizer/Care sunt diferențele și reacțiile adverse

VIDEO Profesorii vor fi vaccinați cu AstraZeneca și Pfizer/ Miercuri începe vaccinarea în 23 județe

Articolul precedentProiect: Educaţia pentru mediu la clasele primare gimnaziu, începând din anul şcolar 2022-2023
Articolul următorMăsuri privind AstraZeneca: România suspendă vaccinarea cu lotul ABV 2856