Acasă Actualitate Ministerul Educației prelungește termenul până la care pot fi depuse dosarele pentru...

Ministerul Educației prelungește termenul până la care pot fi depuse dosarele pentru burse

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că luni va da un ordin prin care termenul până la care părinții și elevii pot depune termenul pentru depunerea dosarului pentru bursă va fi prelungit până la 7 februarie, adică cu o săptămână.

„Au fost unele probleme pe care le înțeleg cu privire la componența dosarului pentru obținerea acestor burse. Înțelegând aceste probleme, mâine, printr-un ordin de ministru va fi extins termenul cu o săptămână, până pe data de 7 februarie”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a spus că va aduce și alte clarificări cu privire la sistemul de burse. „Aș vrea să vă spun că raportarea la media anului precedent este un criteriu care funcționează de 11 ani, nu este introdus anul acesta. Dar pe baza promovării acestui subiect, mulți dintre părinți și elevi au aflat abia acum, după 11 ani, că elevii obțin burse pe baza mediei încheiate în anul școlar precedent”, a mai spus Cîmpeanu.

Consiliul Național al Elevilor a cerut de mai multe ori Ministerului Educației să transmită clarificări privind modalitatea de acordare a burselor școlare în teritoriu.

Citiți și: DOCUMENT. Ministerul Educației a stabilit că bursele de merit se dau de la 9.50 | Elevii sunt nemulțumiți

Părinții cer clarificări privind bursele elevilor

Elevii sunt nemulțumiți că bursele mărite se dau de la media 9.50

Cîmpeanu: Bursele de merit și de performanță se dau de la 9.50 începând cu semestrul II

Articolul precedentCîmpeanu: Dacă se păstrează creșterea infectărilor, Clujul va intra în online cu toate școlile și grădinițele
Articolul următorDupă 20 de ani, Revista National Geographic îşi încetează apariţia în România